Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » PRZYPRAWY i SOSY » SÓL, PEKLOSÓL i SALETRA » Browin Peklosól z ziołami "Pekla"-67gr.
    Jura Ekspres do kawy ENA4 Full Metropolitan Black (EA 15344)

    Jura Ekspres do kawy ENA4 Full Metropolitan Black (EA 15344)

    3 499,00 zł3 439,00 zł
    Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to 3 499,00 zł
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 791 (NIV791)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 791 (NIV791)

    3 768,70 zł2 279,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Browin Peklosól z ziołami "Pekla"-67gr.Browin Peklosól z ziołami Browin Peklosól z ziołami Browin Peklosól z ziołami Browin Peklosól z ziołami
    Browin Peklosól z ziołami "Pekla"-67gr.
    Browin Peklosól z ziołami
    Browin Peklosól z ziołami
    Browin Peklosól z ziołami
    Browin Peklosól z ziołami

    Browin Peklosól z ziołami "Pekla"-67gr.

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 410012

    Stan magazynowy:

    Cena: 3,68 zł

    Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

    dodaj do schowka

    • Opis produktu

    Peklosól z ziołami "Pekla" - 67g

    • Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
    • 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli.
    • Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa.
    • Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne.
    • Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować.


    Pekla – peklosól z ziołami pozwoli Ci na szybkie i bezproblemowe przygotowanie zalew służących do peklowania i nastrzykiwania domowych wędlin i mięs. Produkt nadaje się również do nacierania mięs na sucho. Opakowanie 67g starcza na przygotowanie 2 kg mięsa. Dzięki składnikom zawierającym 50% mniej azotynów niż w tradycyjnej peklosoli produkt pozwoli Ci na przygotowanie zdrowszych potraw dla całej Twojej rodziny! Stosując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, aromatyczne i niezwykle smaczne!

    Stworzenie własnej zalewy solankowej jeszcze nigdy nie było takie proste!

    Wystarczy wymieszać i zagotować zawartość opakowania w 1 L wody.


    Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:

    Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. Mięso (najlepiej w kawałkach po ok. 1 kg) umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-8℃ przez okres 7 dni, jeśli stosujesz nastrzyk (14 dni bez nastrzyku), obracając mięso co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia.



    Składniki:

    chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).


    Uwaga!

    Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

    Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

    Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.


    Wymiary opakowania:

    długość 12 cm

    szerokość ok. 0,7 cm

    wysokość 16 cm.

    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu