Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » PRZYPRAWY i SOSY » SÓL, PEKLOSÓL i SALETRA » Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej
    Grill Campingaz WOODY LD SERIA 3 (Grill do odbioru w salonie)

    Grill Campingaz WOODY LD SERIA 3 (Grill do odbioru w salonie)

    2 100,00 zł1 479,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    4 808,70 zł3 499,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Browin Pekla do kiełbasy krakowskiejBrowin Pekla do kiełbasy krakowskiej-103591Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej-103592Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej-103593
    Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej
    Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej-103591
    Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej-103592
    Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej-103593

    Browin Pekla do kiełbasy krakowskiej

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 410027

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816005240

    Cena: 7,99 zł

    Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

    dodaj do schowka

    • Opis produktu

    Pekla do kiełbasy krakowskiej to mieszanka, dzięki której możesz cieszyć się zdrowymi, aromatycznymi i smacznymi wędlinami przygotowywanymi we własnej kuchni! 


    • Prosta w użyciu - łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak.
    • Jeden produkt, dwie możliwości obróbki - użyjesz go do wędzenia lub parzenia Twojej kiełbasy - samodzielnie zdecyduj, na jaki rodzaj obróbki mięsa masz ochotę!
    • Tradycyjnie skomponowana mieszanka - znajdziesz w niej moc przypraw m.in.: kolendrę, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, które zapewnią doskonały i wyjątkowy aromat domowym przysmakom.
    • Skutecznie zabezpiecza mięsne wyroby - dzięki substancji peklującej Twoje kiełbasy zachowają nie tylko piękny kolor, ale także będą stabilne mikrobiologicznie.
    • Wydajne opakowanie - 115 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej.


    Peklowanie mięs przy użyciu naszej nowej pekli to czysta przyjemność. Łatwo i szybko przygotujesz wyśmienite parzone lub wędzone kiełbasy, wydobędziesz z nich wyjątkowy, tradycyjny smak. Nasza pekla sprawi również, że Twoje mięsne wyroby będą stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła m.in.: kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie oraz kminek, zapewnią im dodatkowo doskonały i wyjątkowy aromat. Stosując peklosól do kiełbasy krakowskiej sprawisz, że Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe, będzie kusić biesiadników atrakcyjnym wyglądem. Opakowanie 115 g wystarczy na przygotowanie aż 5 kg kiełbasy krakowskiej.


    Wypróbuj nasz sprawdzony, tradycyjny przepis na 5 kg kiełbasy krakowskiej:

    Składniki:

    • 1 kg karczku
    • 2 kg łopatki
    • 1 kg mięsa z szynki
    • 0,8 kg wołowiny
    • 0,5 kg boczku
    • 1 op. Pekli do kiełbasy krakowskiej


    Przygotowanie:

    Pozbawione błon i tłuszczu mięso pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Wołowinę i boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Wołowinę wyrabiaj osobno z 0,5 L zimnej wody, aż do uzyskania białego kleiku. Pozostałe mięso zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm. Całość wymieszaj, dodaj zawartość saszetki i dokładnie wyrabiaj. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w celu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.


    Składniki: sól niejodowana, przyprawy (kolendra, pieprz biały, czosnek granulowany, ziele angielskie, kminek, azotyn sodu.

    Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu