Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    OFYR- Palenisko Island Corten 85/100 z blatem

    OFYR- Palenisko Island Corten 85/100 z blatem

    12 637,00 zł9 999,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Jura Ekspres do kawy E8 Piano Black (EB 15355)

    Jura Ekspres do kawy E8 Piano Black (EB 15355)

    5 499,00 zł4 999,00 zł
    Najniższa cena w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki to 5 499,00 zł
    Browin Peklosól 1 kgBrowin Peklosól 1 kg-103599Browin Peklosól 1 kg-103600Browin Peklosól 1 kg-103601Browin Peklosól 1 kg-103602
    Browin Peklosól 1 kg
    Browin Peklosól 1 kg-103599
    Browin Peklosól 1 kg-103600
    Browin Peklosól 1 kg-103601
    Browin Peklosól 1 kg-103602

    Browin Peklosól 1 kg

    BROWIN

    Czas wysyłki: 5 dni

    Numer katalogowy: 410023

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816004199

    Cena: 4,15 zł

    Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

    dodaj do schowka

    • Opis produktu


    Domowe wędliny są wyjątkowo smaczne i najczęściej znikają ze stołu w oka mgnieniu. Podczas tworzenia nowych receptur oraz kompozycji smakowych nie należy zapominać również o wyborze odpowiedniego sposobu konserwacji wyrobów wędliniarskich, bo to właśnie dzięki niemu możemy cieszyć się nimi dłużej, a także spożywać je w bezpieczny dla zdrowia sposób. Jedną z takich skutecznych metod konserwacji jest użycie peklosoli. Jakie są największe korzyści z jej stosowania?

    • Utrzymuje bezpieczeństwo mikrobiologiczne - ochroni Twoje specjały przed rozwojem niepożądanych drobnoustrojów, głównie Clostridium botulinum - bakterii jadu kiełbasianego.
    • Wydobywa naturalny kolor z mięsnych wyrobów - łatwo i skutecznie zabezpieczysz swojej wyroby przed utratą naturalnej czerwono-różowej barwy.
    • Do peklowania na sucho i mokro - sam wybierzesz najwygodniejszy dla Ciebie sposób konserwacji mięsa.
    • Prosta do zastosowania - na opakowaniu znajdziesz krótką i czytelną instrukcję użycia.
    • Bezpieczna dla zdrowia - produkt spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa.

    Czym jest peklosól, inaczej nazywana solą peklową lub peklującą?

    To nic innego, jak mieszanka soli kuchennej warzonej niejodowanej oraz azotynu sodu (nitrytu). Peklosól zabezpiecza mięso przed utratą naturalnej czerwono-różowej barwy, a przede wszystkim chroni wyroby przed rozwojem niepożądanych drobnoustrojów, głównie bakterii jadu kiełbasianego.

    Dodatek antyoksydantu zmniejsza pozostałość resztkowego azotynu, powodując skuteczne ograniczanie powstawania nitrozoamin. Przyspiesza przekształcanie azotynów w tlenek azotu, polepszając kolor produktów mięsnych.

    Jest także doskonałym stabilizatorem. Zastosowanie peklosoli umożliwi Ci również dalszą obróbkę mięsa, np. wędzenia, suszenia oraz dojrzewania.


    Sposób użycia przy przygotowaniu 1 kg mięsa:

    Peklowanie na mokro: do 1 L zimnej wody wsyp 58-65 g peklosoli, dodaj 4 g cukru oraz ewentualnie ulubione przyprawy. Pekluj mięso w zalewie 7-14 dni w lodówce.

    Peklowanie na sucho mięs w kawałku: mięso natrzyj 18-25 g peklosoli oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Pekluj w lodówce 3-7 dni (grubość mięsa 1 cm-1 dzień peklowania).

    Peklowanie na sucho mięsa na kiełbasy: do 1 kg mielonego mięsa dodaj 13-17 g peklosoli oraz ulubione przyprawy. Gotową mieszankę pozostaw na 1 dzień w lodówce.

    Składniki: sól niejodowana, substancja przeciwzbrylająca: E536, azotyn sodu.

    Uwaga!

    Nie do bezpośredniego spożycia

    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu