Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » AKCESORIA DO WĘDZARNI » JELITA i OSŁONKI WĘDZARNICZE » Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m
    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15mBrowin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101878Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101879Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101880Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101881
    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m
    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101878
    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101879
    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101880
    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m-101881

    Browin Jelita naturalne wieprzowe kal. 28/30 mm- 15m

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 310601

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816918915

    Cena: 25,82 zł

    Ilość:
    -+
    szt
    Dodaj do koszyka

    dodaj do schowka

    • Opis produktu
    • Idealne do domowych wędlin - naturalne jelita wieprzowe nadają się do spożycia i stanowią podstawowy składnik wykorzystywany przy domowej produkcji kiełbas.
    • Wysoka jakość i bezpieczeństwo - naturalne jelita wieprzowe to wysoka jakość pozwalająca Ci na samodzielne wytwarzanie kiełbas i unikanie niezdrowych dodatków oraz konserwantów!
    • Prostota użycia - przed użyciem jelita należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze 30°C, a następnie przepłukać ich środek letnią wodą. Po tym zabiegu produkt nadaje się już do nadziewania farszem.
    • Uniwersalne - jelita mają zastosowanie do każdego rodzaju kiełbasy oraz różnych sposobów obróbki; cienkich kiełbas parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających.
    • Aż 15 metrów w opakowaniu - kupując nasz produkt, otrzymujesz, aż 15 m naturalnych jelit wieprzowych (w odcinkach), co wystarczy na ok. 9 kg farszu mięsnego!


    Marzysz o domowym wyrobie pysznych wędlin? Przygotowanie ulubionej cienkiej kiełbasy parzonej, wędzonej, grillowanej, suszonej lub dojrzewającej nie będzie dla Ciebie już żadnym problemem! Naturalne jelita wieprzowe, nadają się do spożycia, dzięki czemu wybierając je, jesteś w stanie przygotować w nich swoje ulubione wędliny, bez obaw o dodatek zbędnych substancji konserwujących, czy chemicznych dodatków. 

    Jelita są hermetycznie zapakowane w obecności jednego środka konserwującego, jakim jest - sól!.

    Naturalne jelita wieprzowe świetnie nadadzą się do wyrobu każdego rodzaju cienkich kiełbas i podrobów takich jak: jałowcowa, zwyczajna, biała, kiełbasa „Śląska”, „Grilli” z Finlandii, „Bratwurst” z Niemiec, „Boudin blanc” i „Saucisse Montbeliard” z Francji itp.


    Opakowanie zawiera 15 m jelit (w odcinkach). Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 1,6 m jelita (uzależnione od kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy tj. grubość kawałków mięsnych, konsystencji farszu). Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary. Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.


    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu