Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » PRZYPRAWY i SOSY » SÓL, PEKLOSÓL i SALETRA » Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 791 (NIV791)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 791 (NIV791)

    3 768,70 zł2 279,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 965 (NIV965)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 965 (NIV965)

    6 479,99 zł4 999,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120gBrowin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g-103595Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g-103596Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g-103597
    Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g
    Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g-103595
    Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g-103596
    Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g-103597

    Browin Pekla do kiełbasy szynkowej - 120g

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 410026

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816005257

    Cena: 6,99 zł

    Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

    dodaj do schowka

    • Opis produktu

    Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka, której nie może zabraknąć w Twojej kuchni, jeśli chcesz cieszyć się zdrowymi, aromatycznymi i smacznymi wędlinami przygotowywanymi we własnej kuchni!



    • Do wędzenia i parzenia - mieszanka peklująca z przyprawami pozwoli Ci wykonać domowe kiełbasy zarówno parzone, jak i wędzone - o doskonałym smaku i wyjątkowym aromacie!
    • Bez glutaminianu sodu i cukru - lubimy dbać o zdrowie, dlatego wyselekcjonowany skład produktów użytych w mieszance, sprawia, iż wybierając nasz produkt, nie dostarczasz do swoich dań zbędnego glutaminianu oraz cukrów!
    • Na 5 kg mięsa - jedno opakowanie pekli z przyprawami o gramaturze 120 g pozwala na wykonanie domowej kiełbasy szynkowej z aż 5 kg mięsa!
    • ...bo domowe jest lepsze! - dzięki peklowaniu mięso i przygotowywane przez Ciebie potrawy zachowają apetyczny kolor, a także będą stabilne mikrobiologicznie!
    • Prosta w użyciu - zmiel lub pokrój mięso, dodaj wodę i zawartość opakowania Pekli - wyrób, przełóż do osłonek i poddaj odpowiedniej obróbce. To naprawdę proste!


    Pekla do kiełbasy szynkowej to mieszanka peklująca z przyprawami idealnie sprawdzająca się podczas przygotowania parzonych i wędzonych kiełbas. Peklowanie pozwoli Ci na zachowanie apetycznych walorów smakowych i aromatycznych potraw, a także na utrzymanie ich w stabilności mikrobiologicznej. Zawarte w mieszance zioła sprawiają, że smak domowych wędlin jest doskonały i wyjątkowy - już nigdy nie sięgniesz po wędliny ze sklepowych półek! Opakowanie pekli o gramaturze 120 g wystarczy na przygotowanie wędlin z 5kg mięsa, a jej użycie jest naprawdę proste! Jasny skład bez glutaminianu i cukru gwarantuje Ci natomiast pewność, że wybierając ten produkt, zaserwujesz na swoim stole dania zdrowe i o wiadomym składzie!


    Przepis na 5 kg kiełbasy szynkowej:

    Składniki:

    • 3 kg mięsa z szynki
    • 1,5 kg łopatki (można zastąpić mięsem z golonki bez skóry)
    • 0,5 kg boczku
    • 1 op. Pekli do kiełbasy szynkowej


    Przygotowanie:

    Mięso z szynki pozbaw błon, tłuszczu i pokrój w kostkę ok. 2-4 cm. Łopatkę zmiel przez sito o oczkach 8-12 mm, a chudsze kawałki pokrój w kostkę lub zmiel przez szarpak. Boczek zmiel przez najdrobniejsze sito maszynki. Połącz wszystkie mięsa, dodaj 0,5 L zimnej wody i zawartość opakowania Pekli. Całość wyrabiaj dokładnie min. przez 15 minut. Farsz mięsny przykryj niezbyt szczelnie i pozostaw w lodówce na dobę. Osłonki białkowe namocz, następnie napełnij ciasno farszem i postaw na min. 8 h w temp. pokojowej, w calu wysuszenia i dobrego osadzenia się mięsa (możesz zastosować nadmuch zimnego wentylatora). Tak przygotowane kiełbasy wędź w temperaturze 50-60°C przez ok. 3 h, a następnie sparz, wkładając mięso do wody o temp. 75-80°C. Parz do uzyskania wewnątrz batonu 68°C. Proces wędzenia można pominąć, a batony sparzyć bezpośrednio po obsuszeniu i ułożeniu się mięsa wewnątrz osłonek.


    Składniki: sól niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, gorczyca, pieprz czarny, pieprz biały, gałka muszkatołowa), substancja przeciwzbrylająca: E 536, azotyn sodu.

    Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu