Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » AKCESORIA DO WĘDZARNI » JELITA i OSŁONKI WĘDZARNICZE » Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m
    Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15mBrowin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m-101883Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m-101884Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m-101882
    Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m
    Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m-101883
    Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m-101884
    Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m-101882

    Browin Jelita naturalne baranie kal 18/20mm- 15m

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 310602

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816919752

    Cena: 19,99 zł

    Ilość:
    -+
    szt
    Dodaj do koszyka

    dodaj do schowka

    • Opis produktu
    • Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych
    • Do wyrobu kabanosów i frankfurterek bez dodatku konserwantów
    • Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do cienkich kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek
    • Zawartość opakowania 15 m - wystarcza na ok. 3 kg farszu mięsnego
    • Możesz zamrozić niewykorzystaną partie produktu

    

    Naturalne jelita baranie do wyrobu różnego cienkich kiełbasek typu kabanosy czy frankfurterki. Jelita zostały zapakowane hermetycznie w obecności soli jako środka konserwującego. 

    Opakowanie zawiera 15 m jelit. Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 4,6 m jelita w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie jelita ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu). 

    Długość jelit należy mierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki


    Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 3 h w wodzie o temperaturze ok. 30°C.


    Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Najbardziej zalecane jest przechowywanie w lodówce, które przedłuża ich przydatność do spożycia.


    Po otwarciu - zalecana temperatura przechowywania 0 - 14°C. Niewykorzystane jelito możesz bez problemu zamrozić i wykorzystać przy kolejnych wyrobach.

    ostatnio oglądane produkty
    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu