Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » AKCESORIA DO WĘDZARNI » JELITA i OSŁONKI WĘDZARNICZE » Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4mBrowin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103526Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103527Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103529Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103530Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103531
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103526
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103527
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103529
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103530
    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m-103531

    Browin Osłonka białkowa wędliniarska fi.65 - 4m

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 310302

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816005387

    Cena: 17,99 zł

    Ilość:
    -+
    szt
    Dodaj do koszyka

    dodaj do schowka

    • Opis produktu

    Domowe wędliny to lepsze w smaku, zdrowsze i tańsze produkty od ich odpowiedników sklepowych. Jeśli zdecydowałeś się przygotować domową kiełbasę żywiecką, krakowską czy szynkową ta osłonka białkowa będzie idealnym wyborem.


    • Do parzenia, wędzenia - wędliniarska osłonka białkowa do kiełbas sprawdzi się podczas przygotowywania parzonych oraz wędzonych zarówno na ciepło, gorąco, jak i na zimno wyrobów domowych.
    • Do różnego rodzaju kiełbas - osłonka pozwoli Ci na samodzielne przyrządzenie wyśmienitych wędlin takich jak żywiecka, krakowska i szynkowa, a także kiełbasy długo dojrzewające.
    • Proste użycie - osłonka jest niezwykle prosta w użyciu, przed napełnieniem wystarczy namoczyć ją przez 30 minut w solance, a następnie ściśle wypełnić wsadem, zawiązać i poddać obróbce.
    • Posiada atest PZH - produkt przetestowany i dopuszczony do kontaktu z żywnością, również tą poddawaną obróbce termicznej w wysokich temperaturach.
    • Dane szczegółowe - osłonka posiada wytrzymałość termiczną umożliwiającą wędzenie w 90°C. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze karmelowym, długości ok. 4 m i średnicy 65 mm.


    Wysokiej jakości osłonka wędliniarska, białkowa pochodzenia zwierzęcego - pozyskana z dwoiny bydlęcej. Idealna do kiełbas, posiadająca atest PZH i pozwalająca na proste i szybkie przygotowanie domowych wędlin. Osłonka dopuszczona do kontaktu z żywnością posiada wytrzymałość termiczną umożliwiającą parzenie w max. temp. 75°C, wędzenie 90°C oraz obróbkę zimnym dymem w max. temp. 40°C. Przy jej wykorzystaniu w prosty i bezproblemowy sposób przygotujesz domowe wędliny i kiełbasy parzone oraz wędzone takie jak żywiecka, krakowska i szynkowa. Osłonka sprawdzi się również do przygotowywania kiełbas długo dojrzewających. Opakowanie zawiera osłonkę w kolorze karmelowym, o długości ok. 4 m i średnicy 65 mm.


    Uwaga!

    Przed napełnieniem osłonkę należy moczyć przez 30 min w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1 L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy.

    Przed spożyciem wędliny osłonkę należy usunąć. Nie nadaje się ona do spożycia.

    Osłonka białkowa jest pochodzenia odzwierzęcego, posiada atest PZH.


    Opakowanie jednostkowe zawiera 4 mb ± 5%

    Średnica: 65 mm

    Wyprodukowane w UE

    ostatnio oglądane produkty
    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu