*Adapter do zimnego dymu sprzedawany osobno.
Wyjątkowe Smokery dla miłośników Amerykańskiego barbecue. Czyli, długie, powolne opiekanie mięs w niskich temperaturach z wykorzystaniem dymu. Nasze niezwykłe wędzarnie BBQ są bardzo popularne nie tylko wśród fanów amerykańskego grilla ale także podczas wędzenia na ciepło lub zmino.
Wędzarnia Borniak to nie tylko pierwszy wybór do żeberek, mostków, szarpanej wieprzowiny, kiełbasy czy łososia. Niezależnie czy wędzicie na ciepło, czy na zimno – wędzarnia Borniak zapewnia doskonałe rezultaty za każdym razem. Ponadto jest bardzo łatwa w użyciu.
Spróbuj!
W wędzarni można utrzymywać stałą temperaturę i dymić przez dowolny czas. W automatycznym generatorze dymu, zrębki transportowane są przez spiralną podajnika i spalane na elemencie grzewczym. Dzięki tej specjalnej technologii firmy Borniak możliwy jest szczególnie delikatny proces wędzenia z wysokiej jakości dymem. W ten sposób wędzona żywność jest nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także doskonale zachowana, jak za dawnych czasów.