Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
Nowy panel sterowania TIMER dla naszych wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 120 °C) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
Pojemność 150 litrów z 7 poziomami na 20 kg mięsa lub wędzonej żywności.
Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).