Sajgonki z mięsem
Sajgonki z mięsem przygotowane w grillu gazowym
Czas przygotowania: około 1,5h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
500g mięsa mielonego ze schabu wieprzowego
Jedna cebula
Dwa jajka
25g imbiru
Cztery ząbki czosnku
Cztery łodygi natki pietruszki
Dziesięć liści bazylii
30g grzybów moon
Jedna duża marchewka
100g makaronu ryżowego
Dwie yżka sosu Dziki Bill Iskra
Sól i pieprz do smaku
50ml sosu sojowego ciemnego
Olej do smażenia
Papier ryżowy
Przygotowanie:
Przybory kuchenne/ akcesoria:
Grill gazowy Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Wok żeliwny Broil King
Cape Herb&Spice Różowa Sól z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
Dziki Bill Iskra 200 ml
Czas przygotowania: około 1,5h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
500g mięsa mielonego ze schabu wieprzowego
Jedna cebula
Dwa jajka
25g imbiru
Cztery ząbki czosnku
Cztery łodygi natki pietruszki
Dziesięć liści bazylii
30g grzybów moon
Jedna duża marchewka
100g makaronu ryżowego
Dwie yżka sosu Dziki Bill Iskra
Sól i pieprz do smaku
50ml sosu sojowego ciemnego
Olej do smażenia
Papier ryżowy
Przygotowanie:
- Gotujemy wodę na makaron ryżowy.
- Rozgrzewamy wok.
- Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy przez pięć minut.
- Do rozgrzanego woka wlewamy odrobinę oliwy i wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojony drobno czosnek i imbir.
- Odcedzony makaron przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał.
- Do woka dodajemy mięso.
- Kiedy mięso jest usmażone dodajemy pokrojoną w paski marchewkę, wlewamy sos sojowy oraz dodajemy sos Iskra.
- Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz dokładnie mieszamy, grillujemy do momentu odparowania wody.
- Przekładamy farsz do miski, dodajemy namoczone grzyby, pietruszkę oraz bazylię.
- Szatkujemy makaron ryżowy a następnie dodajemy do farszu.
- Do zimnego farszu dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.
- Pojedynczy arkusz papieru ryżowego namaczamy w letniej wodzie do momentu aż będzie elastyczny.
- Nakładamy łyżkę farszu i zwijamy.
- Do rozgrzanego woka wlewamy oliwę na której smażymy sajgonki.
- Sajgonki zdejmujemy na ręcznik papierowy.
Przybory kuchenne/ akcesoria:
Grill gazowy Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Wok żeliwny Broil King
Cape Herb&Spice Różowa Sól z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
Dziki Bill Iskra 200 ml
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla