Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » Przepisy na grilla » Sajgonki z mięsem
    Grill gazowy Campingaz SELECT SERIA 3

    Grill gazowy Campingaz SELECT SERIA 3

    2 900,00 zł1 999,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 550 (NIV550)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 550 (NIV550)

    3 118,71 zł2 199,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

    Sajgonki z mięsem



    Sajgonki z mięsem przygotowane w grillu gazowym
     
    Czas przygotowania: około 1,5h
    Poziom trudności: łatwy
    Rodzaj grilla: gazowy
    Ilość porcji: 4
     
    Składniki:
    500g mięsa mielonego ze schabu wieprzowego
    Jedna cebula
    Dwa jajka
    25g imbiru
    Cztery ząbki czosnku
    Cztery łodygi natki pietruszki
    Dziesięć liści bazylii
    30g grzybów moon
    Jedna duża marchewka
    100g makaronu ryżowego
    Dwie yżka sosu Dziki Bill Iskra
    Sól i pieprz do smaku
    50ml sosu sojowego ciemnego
    Olej do smażenia
    Papier ryżowy
     
    Przygotowanie:
    1. Gotujemy wodę na makaron ryżowy.
    2. Rozgrzewamy wok.
    3. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy przez pięć minut.
    4. Do rozgrzanego woka wlewamy odrobinę oliwy i wrzucamy posiekaną cebulę, pokrojony drobno czosnek i imbir.
    5. Odcedzony makaron przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał.
    6. Do woka dodajemy mięso.
    7. Kiedy mięso jest usmażone dodajemy pokrojoną w paski marchewkę, wlewamy sos sojowy oraz dodajemy sos Iskra.
    8. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz dokładnie mieszamy, grillujemy do momentu odparowania wody.
    9. Przekładamy farsz do miski, dodajemy namoczone grzyby, pietruszkę oraz bazylię.
    10. Szatkujemy makaron ryżowy a następnie dodajemy do farszu.
    11. Do zimnego farszu dodajemy jajka i dokładnie mieszamy.
    12. Pojedynczy arkusz papieru ryżowego namaczamy w letniej wodzie do momentu aż będzie elastyczny.
    13. Nakładamy łyżkę farszu i zwijamy.
    14. Do rozgrzanego woka wlewamy oliwę na której smażymy sajgonki.
    15. Sajgonki zdejmujemy na ręcznik papierowy.
     
    Przybory kuchenne/ akcesoria:
    Grill gazowy Broil King Baron 490
    Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
    Deska do krojenie Imperial
    Wok żeliwny Broil King
    Cape Herb&Spice Różowa Sól z młynkiem
    Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
    Dziki Bill Iskra 200 ml
     

    Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla
    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu