Żeberka wołowe grillowane w brytfannie
Czas przygotowania: około 2,5h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
Litr bulionu
Jeden płat żeber wołowych
50 ml oliwy
Przyprawa BBQ
Sześć łyżek sosu BBQ
Łyżka sosu Dziki Bill Babushka
Sól i pieprz do glazury
Przygotowanie:
Grill gazowy Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Broil King Brytfanna żeliwna do żeberek
Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny sól z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny Przyprawa BBQ
Dziki Bill Babushka
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
Litr bulionu
Jeden płat żeber wołowych
50 ml oliwy
Przyprawa BBQ
Sześć łyżek sosu BBQ
Łyżka sosu Dziki Bill Babushka
Sól i pieprz do glazury
Przygotowanie:
- Z żeberek pozbywamy się błony.
- Kroimy żeberka na kawałki z jedną kością.
- Polewamy mięso odrobiną oliwy.
- Posypujemy mięso przyprawą BBQ.
- Do brytfanny wlewamy bulion.
- Wkładamy żeberka do brytfanny.
- Grillujemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Po godzinie grillowania przekładamy żeberka na drugą stronę i grillujemy kolejną godzinę.
- W miseczce mieszamy sosy wraz z solą i pieprzem.
- Wyjmujemy żeberka z brytfanny na ruszt.
- Glazurujemy pędzelkiem żeberka wcześniej przygotowaną mieszaniną.
- Zdejmujemy z rusztu kiedy żeberka się zapieką w glazurze.
Grill gazowy Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Broil King Brytfanna żeliwna do żeberek
Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny sól z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny Przyprawa BBQ
Dziki Bill Babushka
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla