Grillowanie wszelkiego rodzaju potraw - od steków po ryby - w temperaturze dochodzącej do 315 C powoduje powstawanie charakterystycznych apetycznych śladów opiekania oraz umożliwia uzyskanie autentycznego smaku potraw z grilla.
Gotowanie na parze
Moc i gotowość gotowania na parze w 10 minut. Unikalne ustawienie gotowania na parze w grillu Lumin umożliwia przyrządzanie na parze wielu potraw, w tym smacznych warzyw oraz pysznych pierożków. Wędzenie
Ustawienie wędzenie w grillu elektrycznym Lumin pozwala wzbogacić smak potrawy o aromat dymu. Na grillu można wędzić wszystko: od ryb, przez burgery i krewetki, po ser brie podawany jako przystawka. Utrzymanie potraw w cieple
Przedstawiamy bufet na tarasie lub balkonie. Grill pozwala utrzymać w cieple potrawy, które uczestnicy bufetowego poczęstunku mogą sami nakładać na talerze prosto z grilla. Potrawę można umieścić na ruszcie w naczyniu żaroodpornym lub korzystając z zestawu standardowego
Grillowanie mrożonych składników
Rozmrażanie potraw podczas rozgrzewania grilla to doskonały sposób na pominięcie dodatkowych czynności i zaoszczędzenie czasu. Rozmrażać można wszystko: od łososia, przez filety z kurczaka, po mini pizzę dla dzieci