Szarpana wieprzowina Low&Slow Pulled Pork
Szarpana wieprzowina Low&Slow
Czas przygotowania: około 26h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 10
Składniki:
6 kg łopatki wieprzowej
250ml bulionu
100ml oleju
Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
10 ciabat
Rukola
200g majonezu
100g sosu BBQ
Czerwona cebula
Dwa pomidory
Przygotowanie:
Przybory kuchenne/Akcesoria:
Broil King Pellet Regal 500
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Broil King szarpacze do mięsa
Broil King strzykawka do mięsa
Deska do krojenie Imperial
Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
Broil King Papier rzeźniczy
Wskazówki:
Na każde 0,5kg mięsa potrzebujemy dwie godziny grillowania
Czas przygotowania: około 26h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 10
Składniki:
6 kg łopatki wieprzowej
250ml bulionu
100ml oleju
Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
10 ciabat
Rukola
200g majonezu
100g sosu BBQ
Czerwona cebula
Dwa pomidory
Przygotowanie:
- Mięso oczyszczamy ze ścięgien i błon.
- Nastrzykujemy mięso bulionem.
- Smarujemy mięso olejem oraz dokładnie posypujemy przyprawą.
- Grill rozgrzewamy do 107 stopni Celsjusza.
- Wbijamy sondy termometru w mięso.
- Wkładamy łopatkę do grilla a na półkę górną wkładamy brytfannę z wodą aby utrzymać wilgotność mięsa.
- Grillujemy do osiągnięcia temperatury 70 stopni Celsjusza w środku mięsa.
- Mięso wyjmujemy z grilla i owijamy dokładnie w papier rzeźniczy.
- Mięso w papierze grillujemy do osiągnięcia 96 stopni Celsjusza.
- Zostawiamy mięso w zgaszonym grillu na około godzinę do odpoczynku.
- Mięso szarpiemy szarpakami.
- Przekrojoną ciabatę smarujemy mojonezem, nakładamy około 200g mięsa które polewamy sosem bbq. Dodajemy pokrojonrgo pomidora, posiekaną cebulę i garść rukoli, całość przykrywamy drugą połową ciabaty.
Przybory kuchenne/Akcesoria:
Broil King Pellet Regal 500
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Broil King szarpacze do mięsa
Broil King strzykawka do mięsa
Deska do krojenie Imperial
Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
Broil King Papier rzeźniczy
Wskazówki:
Na każde 0,5kg mięsa potrzebujemy dwie godziny grillowania
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla