Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » Przepisy na grilla » Szarpana wieprzowina Low&Slow Pulled Pork
    Grill Campingaz CLASSIC LX VARIO SERIA 2 (Grill do odbioru w salonie)

    Grill Campingaz CLASSIC LX VARIO SERIA 2 (Grill do odbioru w salonie)

    1 500,00 zł899,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    4 808,70 zł3 499,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

    Szarpana wieprzowina Low&Slow Pulled Pork



    Szarpana wieprzowina Low&Slow  
     
    Czas przygotowania: około 26h
    Poziom trudności: łatwy
    Rodzaj grilla: gazowy
    Ilość porcji: 10
     
    Składniki:
    6 kg łopatki wieprzowej
    250ml bulionu
    100ml oleju
    Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
    10 ciabat
    Rukola
    200g majonezu
    100g sosu BBQ
    Czerwona cebula
    Dwa pomidory

    Przygotowanie:
    1. Mięso oczyszczamy ze ścięgien i błon.
    2. Nastrzykujemy mięso bulionem.
    3. Smarujemy mięso olejem oraz dokładnie posypujemy przyprawą.
    4. Grill rozgrzewamy do 107 stopni Celsjusza.
    5. Wbijamy sondy termometru w mięso.
    6. Wkładamy łopatkę do grilla a na półkę górną wkładamy brytfannę z wodą aby utrzymać wilgotność mięsa.
    7. Grillujemy do osiągnięcia temperatury 70 stopni Celsjusza w środku mięsa.
    8. Mięso wyjmujemy z grilla i owijamy dokładnie w papier rzeźniczy.
    9. Mięso w papierze grillujemy do osiągnięcia 96 stopni Celsjusza.
    10. Zostawiamy mięso w zgaszonym grillu na około godzinę do odpoczynku.
    11. Mięso szarpiemy szarpakami.
    12. Przekrojoną ciabatę smarujemy mojonezem, nakładamy około 200g mięsa które polewamy sosem bbq. Dodajemy pokrojonrgo pomidora, posiekaną cebulę i garść rukoli, całość przykrywamy drugą połową ciabaty.

    Przybory kuchenne/Akcesoria:
    Broil King Pellet Regal 500
    Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
    Broil King szarpacze do mięsa
    Broil King strzykawka do mięsa
    Deska do krojenie Imperial
    Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
    Broil King Papier rzeźniczy

    Wskazówki:
    Na każde 0,5kg mięsa potrzebujemy dwie godziny grillowania

    alt
     

    Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla
    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu