Stek z kangura
Stek z kangura
Czas przygotowania: około 1h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
4 steki z kangura
6 całych ziemniaków
Cape Herb&Spice Przyprawa Meditarian Roast
Olej do posmarowania steków
50g masła
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Przybory kuchenne/Akcesoria:
Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Cape Herb&Spice Przyprawa Meditarian Roast
Broil King termometr z sondami
Cape Herb&Spice sól z młynkiem
Cape Herb&Spice pieprz czarny z młynkiem
Czas przygotowania: około 1h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
4 steki z kangura
6 całych ziemniaków
Cape Herb&Spice Przyprawa Meditarian Roast
Olej do posmarowania steków
50g masła
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Wkładamy całe ziemniaki na ruszt do rozgrzewającego się grilla.
- Smarujemy steki oliwą, oraz posypujemy przyprawą.
- Steki marynują się do momentu aż ziemniaki się upieką.
- Po około godzinie ziemniaki będą gotowe, lecz nie zdejmujemy ich jeszcze z rusztu aby nie ostygły.
- Pod rusztem odkręcamy palnik na maksimum i karmelizujemy nasze steki.
- Po karmelizacji wbijamy sondę termometru w steka i przekładamy w strefę temperatury pośredniej.
- Grillujemy do osiągniecia 57 stopni Celsjusza w środku mięsa.
- Steki owijamy folią aluminiową, i pozostawiamy do odpoczynku na około 5 minut.
- Zdejmujemy ziemniaki, rozkrawamy je wzdłuż, solimy, pieprzymy oraz dodajemy masło.
- Steka rozkrajamy na cienkie paski, solimy i pieprzymy tuż przed podaniem.
Przybory kuchenne/Akcesoria:
Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Cape Herb&Spice Przyprawa Meditarian Roast
Broil King termometr z sondami
Cape Herb&Spice sól z młynkiem
Cape Herb&Spice pieprz czarny z młynkiem
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla