Smakowite udka z kurczaka pokryte glazurą
Smakowite udka z kurczaka pokryte glazurą
Czas przygotowania: około 1h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
6 udek kurczaka
Przyprawa BBQ
100ml czarnego sosu sojowego
50ml octu balsamicznego
Ząbek czosnku
Plaster imbiru
Łyżka miodu
Łyżka sosu Dziki Bill Babushka
Przygotowanie:
Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
Termometr Meater plus
Sos Dziki Bill Babushka
Czas przygotowania: około 1h
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 4
Składniki:
6 udek kurczaka
Przyprawa BBQ
100ml czarnego sosu sojowego
50ml octu balsamicznego
Ząbek czosnku
Plaster imbiru
Łyżka miodu
Łyżka sosu Dziki Bill Babushka
Przygotowanie:
- Z udek ściągamy skórę.
- Posypujemy mięso przyprawą BBQ
- Do miski wlewamy sos sojowy, ocet, dodajemy wyciśnięty czosnek, posiekany imbir, miód oraz sos Dziki Bill. Całość dokładnie mieszamy.
- Nagrzewamy grill do ok 200 stopni Celsjusza.
- Spiekamy mięso z zewnątrz.
- Przy pomocy pędzelka smarujemy mięso glazurą. Czynność powtarzamy co kilka minut.
- Grillujemy do osiągnięcia 77 stopni Celsjusza w środku mięsa.
Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Cape Herb&Spice Przyprawa Sweet & Smoky BBQ
Termometr Meater plus
Sos Dziki Bill Babushka
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla