Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » Łosoś grillowany na desce cedrowej
    Grill Campingaz CLASSIC LX VARIO SERIA 2 (Grill do odbioru w salonie)

    Grill Campingaz CLASSIC LX VARIO SERIA 2 (Grill do odbioru w salonie)

    1 500,00 zł899,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    4 808,70 zł3 499,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni

    Łosoś grillowany na desce cedrowej

    Liczba porcji: 2
    Czas przygotowania: 10 minut 
    Czas całkowity: 1 godzina 30 minut
    Poziom trudności: łatwe

    Składniki
    500 g filetów z łososia
    Olej rzepakowy do nasmarowania desek cedrowych
    100 g roszponka
    1 Limonka
    2 łyżki octu winnego
    8 łyżek oliwa z oliwek
    1 łyżka musztardy delikatesowej 
    Szczypta soli i pieprzu
    1 bagietka


    Przygotowanie
    1. W wodzie namoczyć deski cedrowe przez min 1 godzinę.
    2. Nagrzać grill gazowy do temperatury 220 stopni C.
    3. Filety z łososia doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie ułożyć je na deskach cedrowych skórą do dołu . 
    4. Korzystając z termometru Meater +  należy postępować zgodnie z dedykowaną aplikacją (sparować termometr z telefonem/aplikacją, wybrać jaką potrawę przygotowujemy oraz umieścić termometr w środku jednego z filetów).
    5. Pokroić limonkę w plastry, następnie ułożyć plastry na wierzchu ryby.
    6. Pokrojoną bagietkę skropić oliwą z oliwek.
    7. Jeśli grill osiągnął zadaną temperaturę (220 stopni C) układamy na ruszcie deski z rybą, jednocześnie uruchomiając aplikację w celu monitorowania temperatury w środku ryby. Aplikacja poinformuje nas kiedy ryba jest gotowa, czyli osiągnie zadaną temperaturę. W naszym przypadku 57 stopni C wewnątrz ryby.
    8. Grzanki umieścić na grillu pod koniec grillowania. 
    9. Rybę podajemy na desce cedrowej z grzankami oraz z sałatką z roszponki. 
    Smacznego!

    Przybory kuchenne/akcesoria

    Broil King Cedrowa DeskaDo Grillowania  KUP
    Broil King Grill gazowy Baron 490  KUP
    Broil King Termometr Meater +  KUP
    Broil King Pędzel Silikonowy Imperial  KUP


    Rady kucharza
    Jeśli posiadasz Termometr Meater + zainstaluj dedykowaną aplikację Inteligentny Termometr MEATER przed grillowaniem.  
    W trakcie grillowania należy skręcić odrobiną palniki, żeby uniknąć dalszego wzrostu temperatury. Dodatkowo pod koniec grillowania zalecamy skręcić środkowe palniki pozostawiając tylko odpalone zewnętrzne palniki. W tym czasie umieścić rybę w środkowej części grilla. Dzięki temu zabiegowi zwiększymy żywotność naszych desek, ponieważ unikniemy bezpośredniego ognia pod deskami cedrowymi.
     

    Przejdź do strony głównej
    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu