Kotleciki z Jagnięciny
Kotleciki z Jagnięciny grillowane w grillu gazowym
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 2
Składniki:
Sześć kotlecików jagnięcych
Dwa duże podgotowane ziemniaki
20g masła
Cztery duże pieczarki
Dwie marchewki
Pieprz i sól (do smaku)
Przyprawa Louisiana Cajun RUB
50ml oliwy (do kotlecików)
Przygotowanie:
Przybory kuchenne/akcesoria:
Grill gazowy Broil King Baron490
Termometr z dwoma sondami Broil King
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 2
Składniki:
Sześć kotlecików jagnięcych
Dwa duże podgotowane ziemniaki
20g masła
Cztery duże pieczarki
Dwie marchewki
Pieprz i sól (do smaku)
Przyprawa Louisiana Cajun RUB
50ml oliwy (do kotlecików)
Przygotowanie:
- Masujemy kotleciki odrobiną oliwy oraz dodajemy pieprz i sól.
- Przygotowane kotleciki wkładamy na rozgrzany ruszt grilla.
- Wbijamy termometr w najgrubszym miejscu kotlecika aby kontrolować temperaturę w jego środku. Grillujemy do momentu osiągnięcia 65 stopni Celsjusza
- Obok mięsa wkładamy ponacinane ziemniaki, nacięte marchewki oraz całe pieczarki.
- Na ziemniaki kładziemy odrobinę masła, wszystkie dodatki posypujemy przyprawą Louisiana Cajun.
- Po paru minutach przewracamy nasze kotleciki.
- Kiedy osiągniemy założoną temperaturę zdejmujemy mięso oraz dodatki na talerz.
Przybory kuchenne/akcesoria:
Grill gazowy Broil King Baron490
Termometr z dwoma sondami Broil King
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla