Grillowana Wątróbka z cebulką
Grillowana Wątróbka z cebulką w grillu gazowym
Czas przygotowania: ok 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 2
Składniki:
1kg wątróbki
60g mąki
Dwie cebule
50ml oleju
Sól i pieprz do smaku
Dwie bagietki
Sos Dziki Bil Babushka
Przygotowanie:
Przybory kuchenne/akcesoria
Grill gazowy Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Wok żeliwny Broil King
Płyta żeliwna Broil King
Cape Herb&Spice Różowa Sól z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
Dziki Bill Babushka
Czas przygotowania: ok 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Rodzaj grilla: gazowy
Ilość porcji: 2
Składniki:
1kg wątróbki
60g mąki
Dwie cebule
50ml oleju
Sól i pieprz do smaku
Dwie bagietki
Sos Dziki Bil Babushka
Przygotowanie:
- Do pokrojonej w dość duże kawałki wątróbki dodajemy mąkę, sól oraz pieprz a całość mieszamy.
- Do rozgrzanego woka wlewamy odrobinę oliwy oraz wrzucamy posiekaną cebulę.
- Rozpylamy olej na płytę żeliwną na której smażymy wątróbkę.
- Podsmażoną wątróbkę dodajemy do woka z cebulą.
- Wkładamy przekrojone bagietki do grilla aby się zarumieniły.
- Bagietkę smarujemy sosem oraz wypełniamy farszem.
Przybory kuchenne/akcesoria
Grill gazowy Broil King Baron 490
Broil King Zestaw Do Grillowania Imperial
Deska do krojenie Imperial
Wok żeliwny Broil King
Płyta żeliwna Broil King
Cape Herb&Spice Różowa Sól z młynkiem
Cape Herb&Spice Czarny Pieprz z młynkiem
Dziki Bill Babushka
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Przepisy na grilla