Z opatentowanym systemem Campingaz InstaClean® czyszczenie grilla Campingaz® jest łatwe jak nigdy wszcześniej. Zamiast spędzać godziny na czyszczeniu grilla, poświęć ten czas rodzinie. System Campingaz InstaClean® pozwoli Ci wyjąć wszystkie elementy misy grilla i umieścić je w ciągu 60 sekund w zmywarce*. Szybko, łatwo i bez niepotrzebnego bałaganu! *Testy zmywarki wykonane zgodnie z protokołem wewnętrznym.
Odkryj łatwość gotowania i grillowania dzięki akcersoriom do grilli gazowych Campingaz® Culinary Modulars. Wydobądź więcej ze swojego grilla i zaskocz znajomych pysznymi potrawami! Po prostu wyjmij wewnętrzny ruszt i włóż na jego miejsce jeden z wygodnych modułowych akcesoriów do grillowania tj. kamień do pizzy czy patelnie do paelli. (Akcesoria sprzedawane osobno – nie są kompatybilne z patelnią Campingaz® Wok).
Po prostu naciśnij i obróć pokrętło gazu, by urochomić grilla. Ten opatentowany, elektroniczny system rozpalania gwarantuje najwyższy poziom bezpieczeństwa. Podświetlane pokrętła wizualnie poinformują Cię, kiedy gaz przepływa do palnika.
Pionierski cyfrowy termomentr od marki Campingaz® mierzy ciepło z każdej strony rusztu (Temperatura na wyświetlaczu rośnie skokowo co 5˚).
Niezawodny system Blue Flame burner dostępny w palnikach Campingaz® posiada dwie główne zalety: równomiernie rozprowadza temperaturę na całej powierzchni rusztu oraz zużywa mniej gazu.
Czyszczenie grilla jeszcze prostsze, dzięki tacy ociekowej. Dostępna od frontu, w formie wygodnej szuflady zbiera wszystkie soki i tłuszcze wyciekające z potraw. Po skończonym grillowaniu wystarczy, że opróżnisz jej zawartość do kosza i opłuczesz pod bieżącą wodą.
Zastosowanie wygodnego uchwytu pozwala na swobodne kontrolowanie grillowanych smakołyków.
Do perfekcyjnego grillowania i obsmażania zalecana jest temperatura od 250°C. Nie ma nic bardziej denerwującego niż niewysmażone danie. Grille Campingaz osiągają temperaturę powyżej 250°C na całej powierzchni do gotowania, dlatego nie będziesz mieć już dłużej tego problemu. Pokrętła grilla pozwalają Ci zdecydować, kiedy warto zmniejszyć temperaturę a kiedy dodać trochę ognia do twoich dań.
Rozgrzej grill aż do 300 stopni i upiecz swoje danie.