Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » PRZYPRAWY i SOSY » PRZYPRAWY » Browin Marynata do golonki 70g
    Grill Campingaz WOODY LD SERIA 3 (Grill do odbioru w salonie)

    Grill Campingaz WOODY LD SERIA 3 (Grill do odbioru w salonie)

    2 100,00 zł1 479,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    Nivona Ekspres do kawy Romatica 820 (NIV820)

    4 808,70 zł3 499,00 zł
    Brak zmiany ceny produktu w ciągu ostatnich 30 dni
    Browin Marynata do golonki 70gBrowin Marynata do golonki 70g-103570Browin Marynata do golonki 70g-103571Browin Marynata do golonki 70g-103572
    Browin Marynata do golonki 70g
    Browin Marynata do golonki 70g-103570
    Browin Marynata do golonki 70g-103571
    Browin Marynata do golonki 70g-103572

    Browin Marynata do golonki 70g

    BROWIN

    Czas wysyłki: 48 godzin

    Numer katalogowy: 410031

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5904816005653

    Cena: 5,99 zł

    Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

    dodaj do schowka

    • Opis produktu

    Starannie dobrane zioła i przyprawy - idealna mieszanka, która nada Twojej golonce doskonały smak, aromat oraz wygląd. Pieczona, grillowana czy duszona - odpowiednio przygotowana i przyprawiona golonka zawsze będzie pysznym i atrakcyjnym daniem. 


    • Pyszna domowa golonka - idealnie dobrana mieszanka ziół i przypraw, która podkreśli smak i aromat każdej golonki. 
    • Do golonek przyrządzanych na różne sposoby - marynata dedykowana do golonek pieczonych, grillowanych czy duszonych. W każdej postaci danie będzie doskonale przyprawione.
    • Bez cukru, glutaminianu sodu i nitrytu - Twoje ulubione golonki będą teraz nie tylko smaczne, ale także zdrowsze. 
    • Wydajny produkt gotowy do użycia - zawartość opakowania (70 g mieszanki) wystarczy na przygotowanie ok. 2 kg pysznych golonek. 
    • Szybko i prosto - marynata do szybkiego i łatwego zastosowania. Golonkę wystarczy natłuścić olejem i natrzeć marynatą, by zioła i przyprawy mogły zacząć działać.


    Mieszanka starannie dobranych ziół i przypraw, dzięki której przygotowywane golonki zyskają doskonały smak, aromat oraz wygląd. Marynatę tę doceni każdy miłośnik domowych mięs, a zwłaszcza wybornie przyprawionych, apetycznych golonek. Możesz ją zastosować do pieczenia, grillowania, duszenia - w każdej postaci danie będzie przyprawione tak jak lubisz. 

    Wybierając naszą Marynatę do golonki, stawiasz na wysokiej jakości składniki, zmieszane w idealnych proporcjach, a także na zdrowsze menu. Mieszanka nie zawiera cukru, glutaminianu sodu i nitrytu. 

    Przygotuj aromatyczne i apetyczne golonki - dla rodziny i przyjaciół. Zawartość opakowania (70 g mieszanki) wystarczy na przygotowanie ok. 2 kg pysznej golonki.


    Masa netto: 70 g - porcja na 2 kg


    Przepis na 1,5-2 kg pieczonej golonki


    Składniki: 

    • golonki wieprzowe z kością i ze skórą (1,5-2 kg)
    • 4 marchewki
    • 3 pietruszki
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 5 łyżek stołowych oleju
    • 1 szklanka wody
    • 1 piwo porter - opcjonalnie
    • 1 op. Marynaty do golonki

     

    Przygotowanie: 

    Golonki umyj i ewentualnie opal, by dokładnie usunąć włoski. Natnij skórę w kilku miejscach, wzdłuż porcji. Golonki obtocz w 3 łyżkach oleju, dokładnie obsyp i natrzyj Marynatą do golonki. Pozostaw na ok. 12 godzin w lodówce, pod przykryciem. Ok. 30 minut przed pieczeniem wyjmij golonki z lodówki. W przypadku golonek tylnych możesz nastrzyknąć je w kilku miejscach solanką (pół łyżeczki soli rozpuść w 50 ml zimnej wody). Przygotuj warzywa: obierz je i pokrój - marchewkę i pietruszkę w słupki, cebulę w piórka, a czosnek w plasterki. Całość umieść w brytfannie lub garnku rzymskim, podlej dwoma łyżkami stołowymi oleju oraz szklanką wody. Warzywa umieść po bokach i na golonce. Całość przykryj i włóż do letniego piekarnika (podgrzanego do ok. 50°C). Rekomendujemy pieczenie w temperaturze 200°C przez 1 godzinę (z grzaniem górnym i dolnym, z termoobiegiem). Następnie podlej golonki piwem i kontynuuj pieczenie przez kolejną godzinę, zmniejszając temperaturę do 170°C. Po tym czasie sprawdź, czy mięso zaczęło odchodzić od kości - jeśli tak, to zdejmij pokrywkę i pozostaw mięso jeszcze na 30 min, by się dobrze podpiekło. 

     

    Składniki marynaty: sól niejodowana, przyprawy (czosnek granulowany, pieprz czarny, kmin rzymski, ziele angielskie, papryka słodka wędzona, papryka ostra chili), majeranek, substancja przeciwzbrylająca: E 536.

     

    Uwaga!

    Przechowywać w suchym miejscu, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

    Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

    Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.

    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu