Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
    Strona główna » AKCESORIA DO WĘDZARNI » PRZYSTAWKI DO ZIMNEGO WĘDZENIA » Borniak Przystawka do zimnego wędzenia (ZW01)
    Borniak Przystawka do zimnego wędzenia (ZW01)Borniak Przystawka do zimnego wędzenia-100798Borniak Przystawka do zimnego wędzenia-100799
    Borniak Przystawka do zimnego wędzenia (ZW01)
    Borniak Przystawka do zimnego wędzenia-100798
    Borniak Przystawka do zimnego wędzenia-100799

    Borniak Przystawka do zimnego wędzenia (ZW01)

    BORNIAK

    Czas wysyłki: 24 godziny

    Numer katalogowy: ZW-01

    Stan magazynowy:

    Kod EAN: 5902114270032

    Cena: 219,00 zł

    Ilość:
    -+
    szt
    Dodaj do koszyka

    dodaj do schowka

    • Opis produktu

    Wędzenie dymem zimnym to nowe doznania smakowe. Koneserzy uważają smak tego typu wędzonek za bardziej wyszukany. Przystawka do zimnego wędzenia ZW-01 to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy chcą spróbować tej metody.

    Wędzenie dymem zimnym odbywa się w temperaturze do 24 stopni celsjusza. Trwa ono od kilkunastu godzin aż do 16 dni (z tym, że wędzonki nie powinny być cały czas w dymie). Standardowo generator włącza się na 2 godziny rano i dwie godziny wieczorem. Chyba, że receptura, z której korzystamy wskazuje inaczej.

    Generator dymu, będący częścią wędzarni, posiada grzałkę 110W. Grzałka ta może podnieść temperaturę o 30 stopni względem toczenia. Przystawka ZW-01 pozwala obniżyć temperaturę do warunków zimnego wędzenia, w wyniku czego uzyskujemy w komorze temperaturę zbliżoną do temperatury atmosferycznej.

    Przystawka ZW-01 jest wykonana z blachy Alu-cynk i pasuje do wszystkich naszych wędzarni i smokerów z tego samego rodzaju blachy.

    Eksploatacja

    Instalacja generatora dymu nie nastręcza żadnych trudności. Użytkowanie jest równie proste. Specjalnie wyprofilowane nóżki zapewniają stabilność konstrukcji, a dzięki szufladzie możemy bezproblemowo usunąć popiół wytworzony podczas pracy generatora.

    Generator dymu montujemy z przystawką i łączymy ją rurą spiro z komorą. Długość przewodu doprowadzającego dym powinna zawierać się w przedziale 1-2m.


    Pozostałe produkty z kategorii
    Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
    Nie pokazuj więcej tego komunikatu